Tour 2008 też gołą blacha. Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi
Jak wyłączyć immobilizer lub go ominąć
Zwiń
X
-
Jak wyłączyć immobilizer lub go ominąć
Wita mam pytanie jak w prosty sposób pozbyć się immobilizera (najlepiej całkowicie) gdyż zaczyna on mnie denerwować nie mogę odpalić samochodu bardzo często miga kontrolka z kluczykiem. Ostatnio nawet męczyłem go z pół godziny i nie chciał zapalić próbowałem nawet na drugim kluczyku i to samo, dopiero odłączenie akumulatora pomogło, ale działa mi teraz tylko 1 kluczyć na drugim nie zapali tak jakby się rozkodował transponder.
Taki błąd jest na Vag-u
Znaleziono 1 błąd:
01176 - Kluczyk
07-00 - Za niski sygnał
Dodam, że nie mam baterii w kluczyku.
Proszę o info może ktoś wie jak to naprawić albo tak jak pisałem całkowicie się go pozbyć.
Dzięki za info pozdrawiam.Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
Była O1 AGR Hatchback.
-
-
W instrukcji jest opisana metoda jak za pomocą przycisków które są w liczniku wyłączyć immo. Nie mam przy sobie instrukcji ale pamiętam, że na 100% było to tam opisane, bo sam kiedyś szukałem Po wykonaniu odpowiedniej procedury dezaktywowałeś immo do czasu odłączenia aku. Po odłączeniu akumulatora wszystko wraca do ustawień fabrycznych i immo znów jest aktywne. Zajrzyj do instrukcji jeśli masz ją gdzieś pod ręką
[ Dodano: Nie 31 Maj, 15 20:40 ]
No, dorwałem instrukcję i tak oto: "Jeżeli elektroniczny mikroukład w główce kluczyka jest uszkodzony (silnik zostanie wyłączony po 3 sekundach), można wprowadzić kod awaryjny i w ten sposób wyłączyć blokadę rozruchu.
- Kod wprowadza się zgodnie z liczbami podanymi na zawieszce kluczyka. Jeśli odłączony zostanie akumulator kod awaryjny trzeba wprowadzić na nowo
- Pokrętło nastawiania zegara obróć w prawo równocześnie przez jedną sekundę naciskając przycisk kasowania przebiegu dziennego po czym przycisk puść.
- W miejscu wskazań licznika przebiegu dziennego pojawią się 4 zera, z których pierwsze pulsuje. Za pomocą przycisku kasowania przebiegu dziennego można nastawić potrzebną cyfrę. Po przekręceniu w prawo pokrętła zegara zacznie pulsować następne zero. W podany sposób należy wprowadzić wszystkie następne cyfry
- Zapamiętanie kodu nastąpi, gdy równocześnie przekręci się w prawo pokrętło zegara i naciśnie przycisk kasowania przebiegu dziennego"
Ot, tyle instrukcja... Jeśli chodzi o ten "kod awaryjny" to pewnie mieli na myśli pin zegarów. Tak podejrzewam Pozdrawiam i powodzenia
Komentarz
-
-
Kod "awaryjny" (cztery cyfry) jest zapisany w zawieszce do kluczyków w postaci "zdrapki" przy kupnie nowego samochodu. Jeżeli kupuje się samochód używany, poprzedni wlaściciel powinen go znać i podać.
Taki kod pozwala uruchomić samochód jednorazowo, po każdym wprowadzeniu. Tak jest w mojej Octavii z 2000r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2No nie jest to samo, bo na przykład, setki samochodów z danego rocznika mają takie same liczniki, a ten kod jest indywidualny dla każdego samochodu.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Panowie pomóżcie, bo w naszej octavii żona spaliła kluczyk z transponderem, a w zapasowym kluczyku go w ogóle nie ma. Brała ze stołu papiery do spalenia i nie zobaczyła, że w środku były klucze. Klucz do blokady skrzyni biegów po oczyszczeniu działa, tylko trzeba go kombinerkami obracać, ale transponder z klucza do samochodu "zmienił stan skupienia". Dobrze, że przynajmniej udało się odblokować kierownicę i przepchnąć samochód, żeby nie zastawiał wyjazdu. Zaraz po odpaleniu silnik gaśnie, więc na 100% nie ma w kluczu kości, zresztą ten kluczyk jest zalewany, a tamten był rozbieralny ( z dwóch połówek). Niestety jak kupowaliśmy samochód w komisie, to nie dostaliśmy przywieszki z pinem, a w książce serwisowej też go nie znalazłem. Mam VCDS'a Lite i próbowałem szukać nim w ECU i innych modułach pinu, ale nie mam pojęcia gdzie on będzie i jak ewentualnie wyłączyć immo. Nasza skodzinka jest z 2000 roku na AGR'ze - przedliftowa. Proszę o pomoc, bo nie uśmiecha mi się holowanie samochodu do ASO samochodem o połowę mniejszym od tego kombiaka.Nie ma to jak stary poczciwy, ekonomiczny i pancerny TDI na VP37. Precz z PD i CR !!!
Komentarz
-
Komentarz